Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Jaapani köök (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Tallinna Ühisgümnaasium

Jaapani rahvusköök


Referaat

Koostajad:
Anna Popova
Helina Rajasalu
Diana Romanenkova
Angela Rääk
Heli-Mari Sakala

2009
  • Sisukord


    Jaapani rahvusköök 1
    1.Sisukord 2
    2.Sissejuhatus 3
    3.Toiduvalikut mõjutavad tegurid 4
    4.Traditsioonilised toidud 5
    5.Traditsioonilised joogid 5
    6.Toidu ja joogi serveerimine 7
    7.Seosed Eesti köögiga 9
    8.Kokkuvõte 9
    9.Kasutatud materjalid 10
  • Sissejuhatus


    Jaapan on Aasia mandrist itta jääv maa ja riik Kaug-Idas Vaikse ookeani läänekaldal Jaapani saarestikul. Tema lähimad naabrid on Lõuna-Korea, Hiina ja Venemaa.
    Jaapan koosneb saarteketist, millest nelja suuremat tuntakse ka Jaapani
  • Vasakule Paremale
    Jaapani köök #1 Jaapani köök #2 Jaapani köök #3 Jaapani köök #4 Jaapani köök #5 Jaapani köök #6 Jaapani köök #7 Jaapani köök #8 Jaapani köök #9 Jaapani köök #10
    Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
    Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2009-11-18 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 63 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor hmsakala Õppematerjali autor
    siin on nii etikettist kui ka traditsioonilistest totudest ja nõudest jne .

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    3
    docx

    Jaapani köök

    Jaapani köök. Misosupp on Jaapani rahvustoit. Peamisteks maitseandjateks on dashi ja miso (sojaoapasta). Misosupp on hooajaline ­ supipõhi on aasta läbi sama, koosnedes tofust, wakamest ja kevadsibulast,ent lisandid võivad vastavalt aastajale vahetuda. Kevadel lisatakse supile näiteks bambusevõrseid, suvel baklazaani, sügisel seeni ja talvel maguskartulit. Sushi (jaapani keeles'hapu') on Jaapani toit mille valmistamiseks kasutatase spetsiaalset riisi.Täiteks sobivad mereannid ning seened. Sojakaste on tume soolane maitsekaste, Aasia köögi äärmiselt oluline komponent. Algselt Hiinast pärit sojakaste on sealt levinud Jaapanisse ning kogu Kagu-Aasiasse. Tänapäeval kasutab sojakastet ka terve läänemaailm. Kaste valmistatakse küpsetatud sojaubade fermenteerimisel teravilja (tavaliselt nisu, kuid ka odra või riisi) ning soolaga

    Etikett
    thumbnail
    14
    doc

    Jaapani toidud

    ......................................................................................8 Riis, oad ja vetikad...............................................................................................................9 Sushi...................................................................................................................................10 Tempura.............................................................................................................................10 Fakte Jaapani köögist.........................................................................................................11 Retsept................................................................................................................................12 Kokkuvõte.........................................................................................................................13 Kasutatud materjalid...........................................................................................

    Rahvuslik toidukultuur
    thumbnail
    2
    odt

    Jaapani toit

    JAAPANLASTE TOIDUKULTUUR Kui rääkida lähemalt Jaapani söögist, siis põhiline on muidugi riis. Enamasti süüakse valget riisi, kuid viimasel ajal on rohkem saada ka pruunika teraga riisi, mis on sisuliselt koorimata valge riis. Väidetavalt on see tervislikum, kuna valge riis saadakse tera koorimisel, millega eemaldatakse ka väärtuslikke vitamiine ja mineraale. Hommikul lisandub riisile enamasti miso supp ja pisut marineeritud juurvilju ning paar väiksemat kala. Kuna Jaapani köögi lahutamatu osa on kala, siis on seda õpitud valmistama erineval moel. Menüüle saab kala lisada kas praetuna või kuivatatuna. Toores kala jäetakse pigem õhtut ootama. Lisaks praetakse veel ka muna. Munavalge ja kollane lüüakse nõus segamini, lisatakse õige pisut soola ja suhkrut ning praetakse, keerates muna rulli, ilmselt silmailu pärast. Riisile võib aga ka lisada toore muna, natuke sojakastet ning sedasi süüa. Väidetavalt meeldib see lastele.

    Kokandus
    thumbnail
    1
    docx

    Jaapani köök

    Jaapani köök Jaapani kultuuri kaks põhiprintsiipi on lihtsus ja elegants, seda ka toiduvalmistamisel. Juba toiduainete ettevalmistamisel mõeldakse laua ilule: tükeldatakse äärmiselt ühtlaselt, ettevalmistatud toiduained hoitakse vähe aega. Valmis toidud valmistatakse lõplikult alles

    Kodundus
    thumbnail
    14
    pdf

    Jaapani köök

    Jaapani köök Koostajad: Monika Tulit Annemari Aasoja Jaapani köök on väga tervislik. Süüakse palju aedvilju, kala ja riisi. Üldine rasvasialdus on väga madal. Kõige rohkem on seda mõjutanu geograafiline asukoht ja naaberriikide, Hiina ja Korea, köögid. Kuna Jaapan on saareriik kasutatakse palju kala ja muid mereande. Kuna Jaapan on põhjast lõunasse ligi 3000km pikk erinevad ka toidud Põhja ja LõunaJaapanis. Põhjas kasutatakse rohkem liha, soola ja rasvasemaid tooraineid. Lõuna pool on suurem rõhk kalal ja teravamatel maitsetel. Paljud toidud on iseloomulikud ainult mõnele aastaajale, sest

    Kokandus
    thumbnail
    19
    docx

    Roheline tee

    (seedehäirete raviks ja närvide parandamiseks). Nõudlus tee järele põhjustas teeviljeluse alustamisega Sichuani mäenõlvadel. 5. Saj levis tee Hiinas ka naudingu allikana ning paljud talupojad kasutasid osa maast tee kasvatamiseks. Jaapanisse saabus tee 729. Aastal Hiina munkade kaudu. Arvati, et tee on abivahend pikkade meditatsioonide ajal ­ aitas ära hoida tukastamise. Eestis hakati teelehti müüma 1695 Tallinna raeapteegis. (3.) 1.1 Jaapani mõju Esimesed teeseemned tõi Jaapanisse budistlik preester Yeisei, kes oli näinud tee väärtust tõusvat Hiinas religioosses meditatsioonis. Selle tulemusena on Yeisei Jaapanis tuntud kui ,,tee isa". Selle varase seose tõttu on teed Jaapanis alati zen-budismiga seostatud. Tee sai peaaegu kohe imperiaalse toetuse ja levis kiiresti kuninglikust õukonnast ja kloostritest Jaapani ühiskonna teistesse osadesse. Tee tõsteti kunstivormiks, mis lõppes Jaapani teetseremoonia loomisega

    Keemia
    thumbnail
    12
    doc

    Hiina köök

    Tõrva Gümnaasium Reelika Kase 11 klass Hiina köök Referaat Tõrva 2009 Sisukord SISSEJUHATUS.......................................................................................lk 3 HIINA.....................................................................................................................................lk 4 HIINA KÖÖK...........................................................................................lk 5 Hiina köögi põhinõue..............................................................................

    Geograafia
    thumbnail
    18
    docx

    Jaapani kultuur

    7.b klass Tallinn 2015 Sisukord Jaapan- sissejuhatus............................................................................................... 3 1. Usk Jaapanis....................................................................................................... 4 2. Sport................................................................................................................... 6 3. Jaapani Toit......................................................................................................... 7 Kasutatud allikad.................................................................................................... 8 Jaapan- sissejuhatus Jaapan on riik Ida-Aasias mida hõlmab Jaapani

    Geograafia




    Meedia

    Kommentaarid (1)

    kaspera profiilipilt
    kaspera: Oli abiks :)
    19:13 08-11-2011



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun