Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"salatid" - 222 õppematerjali

salatid on suuresaagilised, heade maitseomadustega, kompaktsed ja väga dekoratiivsed ega lähe kergesti õitsema.
thumbnail
11
pptx

Klassikalised salatid

Klassikalised salatid Caesari salat koosneb rooma salati ja krutoonidega kaetud parmesani juustust, sidrunimahlast, oliiv õlist, munast, wordcesteri kastmest, küüslaugust ja mustast piprast. Maailma üks kuulsamaid salateid. 1930 aastal valiti Caesari salat parimaks retseptiks 15 aasta jooksul, mis pärineb Ameerikast. Caesari salat Autoriks peetakse Mehhikos Tijuanas restorani pidanud Caesar Cardinit. 4. juuli 1924 Cardini pani salati kokku toorainest, mis oli tal köögis alles jäänud kiirest nädalavahetusest. Valmistas salati klientide silme all. Caesar Cardini Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Caesari salat Segasalat tomatitest ja rohelistest ubadest kaetud tuunikala ja ansoovistega ja vala...

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
5
pptx

Klassikalised salatid

Klassikalised salatid Koostas: Siim Jürgenstein Ceasari salat Esimesena oli Caesari salat 1946 Los Angeles restorani menüüs Nimi tuleneb selle looja nimest, Caesar Cardini, kes esimesena valmistas 1924. aastal salati oma Caesari palee Restoranis Tijuana, Mehhikos. Guinnessi rekord suurim Caesari salat kaalus 3287 kg ja 60 meetrit pikk. Nizza salat Päritolu Prantsusmaa, nimi tuleneb linna nimest Nice Põhilised toorained: salat, tomat, rohelised ja mustad oad, tuunikala, ansoovis, muna, küüslauk, kaparid. Värskendav kuid samas täidab ka kõhtu tänu tuunikalale ja munale Waldorfi salat Salati autoriks peetakse maailma kalleima hotelli ülemkelnerit Oscar Tschirky't, kes mõtles selle koostise välja üheks 1896. aastal korraldatud heategevusballiks Põhitoorained on seller, õun ja pähkel Mozzarella salat Enamasti serveeritud tomati ja basilikuga. Nimi tuleneb juustusordi nimest Pärineb Itaaliast

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Referaat kodundusest: salatid

Elva Gümnaasium ,,Salatid" Referaat kodundusest Marete Hüdse 10RE klass 2013/2014 õppeaasta Salat Salat on mitmest peeneks hakitud, enamasti taimsest komponendist segatud toit. Traditsiooniliselt on salatid külmad, kuid tänapäeval valmistatakse ka sooje salateid. Salatid võivad olla täielikult taimsed, kuid tihti on neis ka üks või enam loomset koostisosa. Üldjuhul kasutatakse salatis mitut hakitud taimset ja üht loomset koostisosa, millele lisanduvad salatikaste (sageli majoneesi-, toiduõli- või hapukoorepõhine) ja maitseained. Tavaliselt nimetatakse salateid nende põhiliste komponentide järgi, kuid mõnel on ka rahvusvaheliselt tuntud nimed. [1] Salatite liigitamine · Salateid liigitatakse temperatuuri järgi ­ soojad- ja külmadsalatid.

Toit → Tooraine õpetus
11 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Menüü vene keeles

"HIFK" : : 1.30 EUR 2.30 EUR 1.60 EUR 1.60 EUR : 0.10 EUR 0.60 EUR a 0.50 EUR 1.20 EUR 1.20 EUR : 1.20 EUR : 1.70 EUR O 1.45 EUR ...

Keeled → Vene keel
39 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Ürdid ehk rohelised maitsetaimed

graveolens ilutaim, aedviljatoidud, keedukartulid, liharoad, kala- ja koorikloomade maitsestamiseks, kastmed, munatoidud, salatid, konserveerimiseks, Petersell Ravimtaim, maitseainena. Siledate lehtedega on peamiselt parimaks maitseandjaks, käharate

Bioloogia → Bioloogia
21 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Stiilide töö

Stiilide töö Argistiil See oli jälle üks jumala tavaline pühapäevaõhtu. Dinneriks makaronid hakklihaga. Ikka oli emps sinna sibulat toppinud. Ma ei salli seda, aga ta ei suuda kunagi meeles hoida, et sibulaga on head ainult soustid ja salatid ja muu selletaoline. Ahjupraed. Makaronide juures on see aga viimane äka. Tegelikult ma ju laavin oma ema, vist. Tähendab, ma ei kujuta ette, kuidas oleks mõne teistsuguse emaga koos elada. Vahel vaatan oma tsikkide emasid ja mõtlen, mis oleks, kui minu ema oleks hoopis see või see. Aga emad on seinast seina. Mõni ainult sõimab. Mõni on jube sabarakk, tuleb ja litsub end ligi ja istub meie juures nagu liim, tahab kangesti chat'ida ja rääkida nagu meie

Eesti keel → Eesti keel
15 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Maitseained

Põltsamaa Ametikool 1 kursus Kaidi Vahtra Maitseained ja roogade maitsestamine Referaat Juhendaja: Merle Suurväli Veebruar 2010 Maitseained. Maitseainete sobivus toiduvalmistamisel : Aed piparrohi Aedruut * ulukiliha * kalatoidud * linnulihatoidud *lihatoidud ( vasikaliha,loomaliha) *lihatoidud ( sealiha, lambaliha) *köögiviljatoidud * supid *salatid * köögiviljatoidud Aniis Apteegitill *salatikastmed *köögiviljatoidud *kala *kalatoidud *vasikalihatoidud *küpsetised *ahjukartulid *küpsetised Aroomisool ...

Toit → Toitlustus
41 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

Koduses stiilis serveerimine(ühislaud)- vaagnatel laual Kandikteenindus- konverentsidel, toateenindus vms + kombineeritud viisid Taldriku- ja vaagnateenindus Koduses stiilis ja taldrikuteenindus Selveteenindus ja taldrikteenindus Abilaualt serveerimine ja taldrikteenindus 5. Toitude järjekord toidukaardis: a. külmad eelroad kalasuupisted ja salatid lihasuupisted ja salatid kodu- ja metslinnulihast suupisted ja salatid köögivilja- ja seenesuupisted ja salatid muud suupisted b. kuumad eelroad kala liha köögivili ja seened muud suupisted c. supid kuumad supid külmad supid d. munaroad ja omletid

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kirjand "hindege öö"

Äkki hakkas mu süda kui pöörane pekslema. Minu ees avardus kummaline pilt. Suure ruumi keskel seisab pikk puitlaud, mis on kaetud tumepunase linaga. Laua peal oli näha kõige tavalisemat uusaasta menüüd: erinevad salatid, praekartul, šampus ja muudki. Aga laua taga istuvad olendid. Need poolläbipaistvad inimkujud, väga pikka kehaga ja peenikeste jäsemetega. Alguses plaanisin jooksu panna, olin väga hirmunud kuna ei mõistnud millega tegemist on. Olin valmis juba järsku ümber pöörama ja ära põgenema nii kiiresti, kui jalad ainult suudavad, aga siis üks nendest olenditest kutsus enda juurde käe lehvitusega. Seisin natuke aega ja mõtisklesin, kas ikka maksab nende juurde minna

Kirjandus → Kirjandus
1 allalaadimist
thumbnail
4
odt

A-veregrupp

· sobivad peaaegu kõik mahlad (v.a apelsini ja tomatimahl) · seedeetrakti töö ergutamiseks sobib juua igal hommikul veega lahjendatud sidrunimahla · roheline tee on ideaalne jook · suhkrut sisaldavaid limonaade peaks vältima · klaas punast veini on tervislik SOBIB Liha, linnuliha ja Kala ja mereannid Aedviljad ja Kaunviljad Puuviljad ja Teravili, leib ja munad salatid marjad saiatooted · - · Jõeahven · Artisokid · Adzuki- ja · Ananass · Amaranth · Karpkala · Auster- Aduki oad · Aprikoos · Esseni · Lõhe servikud · Kidney- · Greip leib

Bioloogia → Bioloogia
10 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teenindus ja müük

..................................6 5. KASUTATUD KIRJANDUS.....................................................................7 Tabel SÖÖGINÕU VÕI ­RIISTA NIMETUS KASUTUSOTSTARVE Suur taldrik ehk praetaldrik Praed, eelroasalatid. Siia võid kirjutada ka konkreetseid roogi- näiteks praetud kanafilee sooja aedvilja ananassikastmega Keskmine taldrik ehk külmtoidutaldrik Salatid , külmad suupisted, köögiviljaroad, pudrud, munaroad, kalasuupisted, liharoad Väike taldrik ehk leivataldrik Leiva, salati, saiakeste, kookide ja tordi söömiseks ning joogikannude ja portsjonnõude alustaldrikuks, magustoidud, puuviljad, marjad, tikuvõileivad, juust

Majandus → Teenindus ja müük
48 allalaadimist
thumbnail
36
pdf

Pulma esitlus

90€ Mehe rõivad Smokingu rent (4- öö/Päeva): 110 € Lakk kingad 41 € Kunginglik piknik Varbolas Sõit kalessiga, mille ette on rakendatud kaks valget hobust, algab Varbola linnuse juurest. Sõidame mööda metsateid (ca 4km) teisele poole metsaserva, kus ootab meid ees uhke vana küün ning mitmekäiguline piknik-pidusöök. Kui linnulaul kuulatud ja pidusöök maitstud kappame tagasi linnamäele.Kestvus ca 3 h Maksumus: 300 € ● Tallihoone 640€ ● Salatid 252,5€ ● Kalaroad 94,6 € Eelarve ● Suupisted 228,8€ ● Pearoog 387,7€ ● Tort 199,9 € ● Registreerimine 30€ ● Sõrmused 110€ ● Kleit/Kingad 567€/ 35,9€ ● Mehe rõivad 151 € ● Vankrisõit 300€ EELARVE KOKKU 2997,4€ Kasutatud allikad ● http://domire.ee/teenuste-hinnakiri/ ● http://cantervilla.ee/moisast/kulastusinfo/

Inimeseõpetus → Perekonnaõpetus
1 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

.........................16 4. Erinevate toitude serveerimine........................................................................16 4.1 Liha............................................................................................................. 16 4.2 Pagaritooted................................................................................................ 16 4.3 Külmad road................................................................................................ 17 4.4 Salatid......................................................................................................... 17 4.5 Supid........................................................................................................... 17 4.6 Teraviljaroad................................................................................................ 18 4.7 Desserdid.................................................................................................... 18 4.8 Puuviljad.................

Toit → Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Buffetlaud

joogid, alkohoolsed joogid. Buffet ­ laud (Rootsi laud) Kõik road ja joogid buffet ­ lauas pannakse üheaegselt lauale. Roogade juurde on paigutatud ka vastavad sööginõud ja ­riistad. Sööja valib oma maitse järgi roakäigud ja nende järjestuse. Buffet ­ laudu võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus. Menüü 20-le (turismigrupile) Külmad suupisted: o Keedetud ja täidetud munad o Soolatud heeringas sidruniviiludega o Maksaterriin o Erinevad kastmed ja salatid o Tatrapliinid o Juustuvaagen Menüü 20-le (turismigrupile) Soojad suupisted: o Soojad juustu- ja singivõileivad o Pudrud o Praetud härjasilm soolalihaga Magusad toidud: o Kuumad pannkoogid/vahvlid o Puuviljavaagnad ning ­taldrikud (marjad) Joogid: Kali, kohv/tee, alkohoolsed joogid Buffetlaua planeering Laudade vajadus: 5 lauda + (3m pikk, 1.7 m lai) - külmade ja soojade suupistete jaoks, jookide jaoks, puuviljalaud + eraldi nõude ja söömisriistade jaoks.

Majandus → Klienditeenindus
46 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Karli ja Liisi pulmad

v kell 21.30 toimub pildistamine v Kell 22.00 lahkub pruutpaar ja külalised Menüü! SOOLASED TOIDUD: v Soe toit! Sealiharulaad täidetud Ahjukartul Hapukapsas maitsestatud Sampinjonikoorekaste v Külm toit! Kalavalik: Suitsulõhe majoneesiterriini Soolaforell Marineeritud teod Lihavalik: Metsealiha tarretises õunapohlassalatiga Broilerifilee täidetud mustaploomi ja porruga Singijuusturullid v Salatid: Kartulisalat suitsusingiga Heeringasalat Marineeritud minikurgid Menüü! JOOGID: v Alkohol Lahjem alkohol: Fizz stawberry Heineken Veinid: Rallo Frappato 2005 itaalia Törley Muscateller ungari Sauvignon Black lõunaaafrika v Kange alkohol: Finlandian vodka soome Smirnoff red ameerika Viru valge eesti v Alkoholivaba Mustsõstramahl Apelsini mahl Gaseeritud vesi Gaseerimata vesi

Filosoofia → Etikett
35 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitumine

hommikusöök: sama lõuna: puuviljad õhtusöök: 1 keefiri klass + salat 200 gr. 6 päev: hommikusöök: sama lõuna: keedetud juurviljad + 100gr. liha või kana õhtusöök: 1 keefiri klaas+ salat 7. päev: hommikusöök: sama lõuna: 200 gr. tatra putru+ 100 gr. liha(kana) + 1 värske kurk õhtusöök: 1 klaas keefiri + salat 8 päev: hommiköök: sama lõuna: juurviljad+ 1 keedetud muna õhtusöök: 1 klaas keefiri + salat 9 päev: hommikusöök: sama lõuna: 200 gr. värske salatid + 100gr. liha (kana) õhtusöök:1 keefiri klaas + salat 10 päev: hommikusöök: sama lõuna: puuviljad õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 11 päev: hommikusöök: sama lõuna: keedetud riis+ salat õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 12 päev: hommukusöök: sama lõuna: 200 gr. keedetud juurviljad+ 100 gr. liha õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 13. päev: hommukusöök: sama lõuna: supp õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 14. päev: hommukusöök: sama

Toit → Toit ja toitumine
26 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Nõukogude aja pidusöök

ja maksapasteedi tegemine. Nende tegemist pidi alustama varakult ja need ei tohtinud kindlasti nõukogude aja laualt puududa. Nõukogude peolauad nägid alati välja väga rikkalikud, eelroana võis leida peolaualt puljongit ja pirukat. Pirukad olid reeglina õlis küpsetatud liha- riisi pirukad. Õlis küpsetati ka moosipalle. Laual oli alati palju salateid. Salatitest olid laual alati kartulisalat, rosolje ja seenesalat. Salatid valmistati tavapärasel klassikalisel moel. Majoneesi ei olnud reeglina saada, seda tehti ise. Põhikomponentideks munakollane ja sinep. Lisati õli, äädikat ja soola. Rosolje asemel pakuti paljudes peredes kihilist peedi-heeringasalatit, mida hakati kutsuma kasukaks. Sült ei puudunud kunagi nõukogude aja pidulaualt, mille kõrvale käis kindlasti ka äädikas ja sinep. Lisaks liharoogadele oli laual alati ka heeringas hapukoore ja sibulaga. Laual olid ka täidetud munad ja singirullid

Ajalugu → Keskaeg
7 allalaadimist
thumbnail
28
ppt

Toitumine

• TOITAINETE PAKENDID JA MÄRGISTUS • VANASÕNAD TOITUMISEST Miks on tervislik toitumine nii tähtis? • Viimasel ajal on inimestel väga kiire elutempo.Koolis on õpilastel palju tunde,peale kooli on kursused ja huviringid ;vanemad on õhtuni tööl ja koju tulles ei jää enam aega millegi peale.Seepärast toitumine mängib tähtsat rolli meie elus, sest sellest sõltub inimese enesetunne, tervis ja isegi tuju. Taldrikureegel • erinevad salatid või aurutatud-hautatud- keedetud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust. • põhitoit, nagu kala, kana või liha peab moodustama veerandi. • lisand, näiteks riis, kartul, tatar, makaronid jms ülejäänud veerandi. • Jälgi kindlasti ka seda, et taldrikul oleks alati vähemalt 5 värvi toitu. • Kui tegemist on segutoiduga, nt risoto, lasanje või vormiroog, siis peaks segutoit moodustama pool ja salatid-köögiviljad samuti pool taldrikust.

Toit → Toitumisõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

Toiduideega liitub ühe tähtsa teguriga töötajate kutse oskus. Kellele? Mida? Kokkusobivus Kuidas? Miks? Kus? Menüü - Toitlustusettevõtte hinnakiri, milles on kindlaks määratud järgnevusega ja reeglite kohaselt kindlast määratud hindadega. Menüüs loetakse tavaliselt emsalt toidud, seejärel joogid, vajadusel roakäigud nt: eelroad, pearoad, järelroad või suurköögis nt: salatid, supid, praed, magustoidud. Toidukaartidele kirjutatakse road kindlas järjestuses (salat,võileivad,supid) kaupa nind need koostatakse vastavalt ettevõtte järjestusele. Söögikäik: isutekitajad ja eelroad. Joogid: kuumad, külmad joogid, pagaritooted. Põhimõtted: Klientidega arvestamise põhimõte ­ päevakohane, ajakohane kliendirühmade soovidele. Majanduslikkuse põhimõte ­ Ettevõte seisukohalt optimaalne hind ja müügikate, mis kindlustaks ettevõttele ootuspärased tulemused.

Toit → Menüü koostamine ja nende...
99 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kentucky Fried Chicken

Kentucky Fried Chicken Interbrand 68. koht Rahaline väärtus 4.75 milj Ajalugu Sai alguse Kentucky osariigist Kolonel Sanders Sanders Court & Cafe Original Recipe Tooted, teenused Põhilised on kanatooted Karastusjoogid, magustoidud, hommikusöök, salatid Restoranid Konkurents, perspektiivid Kaasaegne, pidev uuenemine Kiirrestoranidest maailmas 2. kohal "NOBODY ELSE HAS WHAT WE'VE GOT -- THE GREATEST CHICKEN IN THE WORLD." Kasutatud kirjandus http://interbrand.com/en?_ga=1.166411709.2011892174.1414506155 http://bestglobalbrands.com/2014/kfc/ http:// en.wikipedia

Majandus → Kaubandus
9 allalaadimist
thumbnail
6
ppt

Trahter Poseidon - Powerpoindi esitlus

· Trahter on avatud iga päev 11.00 ­ 24.00. · Poseidon asub Tallinna sadama D-terminali juures, olles vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel vanalinnast Teenindusprotsess · Toidu valmimiseaeg sõltub tellitud roast. · Maksmine sõltub kliendi soovist kas ennem söömist või peale söömist. · Toit tuuakse lauda. Mida pakutakse ? · Toitlustus teenus · Broneerimis teenus (Poseidonis on kokku 125 istekohta) Menüüd · Suupisted · Salatid · Supid · Pelmeenid ja Vareenikud · Pannkoogid · Praed · Magustoidud · Lisaks veel grupimenüü ja sünnipäevamenüü · Joogikaart ja veinikaart. Boonused · Hea asukoht · Lihtne leida · Hubane keskkond · Sõbralik personaal

Majandus → Teenindus ja müük
14 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Nipid kaalust alla saamiseks,tervislik eluviis.

8. Ära söö kartulit rohkem kui 2x nädalas. Söö ainult keedetud või küpsetatud kujul. 9. Viinamarju ja banaani ära söö enne kui oled kaalust alla võtnud!!Ja kui sööd siis mitte rohkem kui 2 korda nädalas. 10.Ära paastu nädalas rohkem kui 2korda(näiteks esmaspäev ja reede) 11. Ära unusta sporti ,käi kasvõi kord päevas sörkimas. 12. Ideaalne aeg sportimiseks - 17,00-20,00 13. Söö kindlasti hommikusööki! 14. Need toidud sobivad hästi lõunaks-puljongid, salatid, keedetud mitterasvane liha, juurviljad, puuviljad. 17.Õhtusöögiks sobivad hästi need toidud- kerge salat, kodujuust, jogurt või mõned aurutatud köögiviljad. 18. Unusta ära praetud toidud. 19.Unusta kiirtoit, seemned, pähklid, sool. Majonees kõik prügikasti! Ära joo magusat vet,kui sa tahad kaalu alandada! Kui oled magusasõber,siis on soovitatav hommikul tükk tumedat sokolaadi süüa. Ütle headaega kookidele,muffinitele ja saiakestele! 20.Üks portsjon võib olla kuni 200g. 21

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
30
pdf

Toidukaupade õpimapp: köögiviljad

Kulinaarne Sibula nimi Kuju Maitse Toiteväärtus Säilitamine kasutamine Mineraalained, C- Supid, salatid, wokid, Söögisibul Ümmargune Tugevalt kibe vitamiine, vormiroad pealsetes K ja Ca Ümar, Värsked salatid,

Ametid → Müüja
17 allalaadimist
thumbnail
18
odp

Toitlustusettevõte

● Selle toitlustusettevõtte kliendid on... ● Inimesed, kes soovivad midagi huvitavat ja uut ● Vürtsikate toitude armastajad ● Pidutsejatele (ööläbi lahti ja alkohool) ● Kes soovivad huvitavat lõuna või õhtusööki ● Kes soovivad catering teenust Tooted ja teenused mida seal pakutakse... ● Parimad palad: taco, burrito, faijta, chilli con carne ● Pannipitsad ja õhukesed pitsad (ülisuured XXL) ● Salatid, tex-mex snäkke ja suppe ● Teenus: catering Toitlustusettevõtte töötegevus on korraldatud nii et... ● Sulle tuuakse menüü lauda ● Seejärel toit tuuakse lauda ● Nõud viiakse hiljem ise ära ● Teenindatakse vanuse järgi (alaealistele alkohooli ei pakuta) Põhjus miks ma ise sinna läheks... ● Seal on huvitavad ja maitsvad toidud ● Kujundus on ilus ja meeldiv Tänan kuulamast!

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Tervislik toitumine ja toitumishäired

Alumises osas on need,mida organism kõige rohkem vajab Mida üles poole,seda vähem neid toiduaineid tuleb süüa Püramiidi alus: liikumine! (iga päev vähemalt 30 minutit) Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Taldrikureegel Erinevad salatid või aurutatud-hautatud-keedetud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust Põhitoit, nagu kala, kana või liha peab moodustama veerandi Lisand, näiteks riis, kartul, tatar, makaronid jms ülejäänud veerandi Segatoitude puhul peaks segutoit moodustama pool ja salatid-köögiviljad samuti pool taldrikust Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level

Bioloogia → Bioloogia
28 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Restorani menüü

Menüü Eelroad Kala punases marinaadis (marineeritud hõbeheik tomatipastaga) Seeneamps sinihallitusjuustu ja peekoniga Tiigerkrevetid kuumas õlis tsilli ja küüslauguga Viinamäeteod küüslauguvõis Grillitud hanemaks murakakeedise ja karusmarja- confitiga Salatid Suitsupardisalat grill-paprika ja sibulamoosiga Kuum köögiviljasalat seemnete ja ingverikastmega Supid Kreemjas seenesupp lehttainakaanega Koorene kreveti-lõhesupp Aedviljasupp( aedviljad, vein, basiilik) Pearoad Paneeritud ahvena filee piprakastme, aurutatud riisi ja punasekapsasalatiga Küpsetatud lõheliblikas mee ja ingveri marinaadis

Majandus → Teenindus ja müük
29 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Laktoosivaba koolimenüü ja menüü hiinlastele .

Laktoosivaba koolimenüü : Makaroni-singivorm, tomativiilud, täistera küpsised Kodune seljanka,mannavaht, porgand Hakklihakaste, kartulipuder Aedviljasupp, banaan Kapsahautis hakklihaga, keedukartul, mahlatarretis + rukkileib, sai, mahl, erinevad salatid, vesi Menüü hiinlastele : Chef special soup: Paks supp kana, sealiha, kreveti, nuudli ja juurviljadega Tom Yum ­ chicken: Vürtsine Tai supp seente, sidrunilehtede, sidrunirohu ja koriandriga AsianFair special Lamb: Lambaliha seente, paprika, porgandi ja punase chilipipraga brandikastmes Konjee lamb: Krõbe lambaliha porgandi, paprika ja sibulaga ingverikastmes Chicken noodles: Nuudlid kana, juurviljade ja munaga Mixed meat chopsy: Krõbedad nuudlid kana, sealiha ja krevettidega magus-

Kategooriata →
14 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Selvelaud

ka lõuna ja õhtusöökide serveerimisel. Lõuna, hommiku või õhtusöögiks kaetud Rootsi lauda nimetatakse ka buffet. Mis on Fursettlaud? Fursettlaudu kasutatakse tavaliselt vastuvõttudel puhul, kui suhteliselt väikeses ruumis tuleb teenindada suurt hulka külalisi lühikese aja jooksul. Sageli ei ole sellistel vastuvõttudel ka külaliste täpne arv teada. Kokteili laud Meie menüü on selline: Suupisted: Erinevad salatid korvikestes. Suupistevõileivad. Väikesed liharullid. Ja väikesed küpsised erinevate katetega. Joogid Jäätise kokteilid. Margaritad. Ja shampus. Meie teema. Noortele mõeldud. Suvine koosviibimine. Aitäh kuulamast!

Toit → Toitlustus
6 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

TERVISLIK TOITUMINE

Nii see tegelikult ei ole. Tervislik toitumine laseb väga mitmekülgselt toituda. Tervislikuks toitumiseks tuleks loobuda rämpstoidust. Riskid Näljutamine. Toidukoguste vähendamine ohtlikult väikseks Ei saada kätte oma energiat, vajalikke mineraale ja vitamiine . Meie vanustel noortel on vaja kätte saada toidust u.2770 kcal energiat. Tervisehädad. Vitaminide vaegus närgendab immunsussüsteemi ja haigused tulevad kiiremini. TOIDUPÜRAMIID Taldrikureegel erinevad salatid või kuumtöödeldud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust; põhitoit, nagu kala, kana või (linnu)liha võiks moodustada umbes veerandi; lisand, näiteks riis, kartul, tatar, makaronid vms ülejäänud veerandi. Tänan kuulamast. Kas on küsimusi?

Toit → Toit ja toitumine
24 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruannnete täitmise analüüs

tekil, laeva vööris. Restoranis on 450 kohta. · Quick & Easy asub 9. tekil, laeva keskosas. Restoranis on 410 kohta, kohti ei saa ette broneerida. Restoranis pakutakse pitsat, hamburgerit ning jäätist. · Kohvik Snack Time asub 8. tekil, laeva keskosas. Kohvikus on 322 kohta, kohti ei ole võimalik ette broneerida. Valiku hulka kuuluvad saiakesed, batoonid, kolmnurksed leivad, salatid, küpsised, joogid jne. · Menüü koostas peakokk. · Messi menüüd vahetati iga nädal( vahetajaks: pea kokk) · Teiste söögikohtade menüüd olid laeval samad koguaeg. 1.2 Täidetud ülesannete kirjeldus Tegelesin praktikaperioodil ettevõttes toiduainete eeltöötlemisega, pooltoodete valmistamisega, toiduainete kuumtöötlemise ja serveerimisega. Samuti tuli mul ka teha mitmesuguseid jooksvaid köögitöid nagu näiteks köögi koristus.

Muu → Praktika aruanne
158 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Sissejuhatus baaritöösse

5)Pubi ehk õllebaar- õlu tähtsusel nr 1, saadaval vaadi ja ka pudeli õlu, toidud suunatud jookide kõrvale, nädalalõpus on elav muusika. 6)ööklubi ehk diskobaar ­ öine töö, vali muusika, virvendav valgustus, kiire teenistus 7)Kohvibaar- kohviga seotud jooke, tükk kooki, 8)Veinibaar- suur veinivalik, tellida ka klaasiga, mitte ainult pudeliga, kokteile ei valmistata, teenindaja teab veinidest palju, võim olla ka osa restoranist, toidudest kerged salatid, suupisted 9)basseinibaar- ainult joogid, ei sööda Kokteil on lühike segujook, kogus on väiksem, kangemad. 1806 defineerite sõna kokteil esimest korda. 1862 anti välja esimene kokteili raamat, esimene kokteilivõistlus peeti 1869 USA-s new orelansis. Kokteili massiline levik ja joomine euroopasse 1920-30. Teenindaja peab olema seltkondlik, suhtleja, hea huumorisoonega,

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
4
pptx

Itaalia toidust

Jahutooteid, eriti spaghettit (peene pikki õõnsuseta makarone), valget nisujahust leiba, pirukaid (pizza) ja täisterajahust nisuleiba (facaccia) süüakse väga palju, samuti riisi. Rõõska piima tarvitatakse toiduks väga harva, koort peaaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite juustust ning juustuga. Rasvadest on esikohal oliiviõli, vähem kasutatakse puuvillaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja margariini valmistatakse vähe. Salatid tehakse õlikastmega. Magustotudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi ­ martsipani, pähklikooke , torte ning jäätist. Toite maitsestatakse aniisiseemnete, nelgi, paprikapulbri ja pipraga. Väga palju lisatakse toitudele sibulaid, küüslauku, peterselli, tüümiani, basiilikut, estragoni ja teisi maitsvaid lehti värskelt või kuivatatult.

Toit → Kokandus
5 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tai köök - referaat

võivad saata mis tahes köögivilja- ja lihatoite ning mida ka vokitakse eri lisanditega. Riisijahust tehakse nuudleid (khanom jiin), kuid neid keedetakse ja süüakse peamiselt eri karridega. Kolmas liik, kollakad nuudlid ba-mii on valmistatud nisujahust ja sisaldavad mõnikord ka muna. Ning lõpuks eurooplase jaoks kõige erilisemad, peaaegu läbipaistvad klaasnuudlid (wun-sen), mida valmistatakse mungoa tärklisest ning mida kasutatakse peamiselt suppides ja salatites. Karrid ja salatid Karri (kaeng) mõiste on Tais mõnevõrra erinev kui Indias, sest see võib tähistada mis tahes vedelikurohket toitu, olla nii supp kui ka kaste. Kõige tuntumad on siiski vürtsikad rohelised ja punased karrid, kus koostisained on uhmerdatud peeneks ja tihkeks massiks. Toiduvalmistamisel lisatakse sellele tavaliselt kookospiim ja seejärel muud meelepärased koostisained. Omaette kategooria Tai köögis moodustavad nn vürtsikas-hapukad salatid (yam), mida süüakse sageli põhiroana

Meditsiin → Terviseõpetus
47 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne pagari erialale

ning kaasa osta maitsekas lillekimp eimesel korrusel asuvast lilleletist. 2005 aasta suvel avati teine AS Pihlaka esindus Tallinnas Sõpruse pst 170. Kaupluses- kohvikus on suur valik torte, kringleid ja muud magusat kui ka kulinaariatooteid. Seal saab toodangut kohapeal proovida, kaasa osta ja esitada ka eritellimusi. Firma sortimendis on tordid, koogid: kaalu ja väikekoogid, saiakesed, pirukad, kringlid, stritslid, küpsised; kulinaariatooted: lihast, kalast, linnulihast, suupisted, salatid. Iga päev valmistatakse umbes 100 erinevat toodet. Umbes 25 erinevat tordi sorti; üle 20 erineva plaadikoogi, lisaks 5 sorti rullbiskviiti, keeksid, väikekoogid, küpsised jne. Tooted ei sisalda säilitusained, sellepärast on ka nendel suhteliselt lühikesed realiseerimisajad. Toorained on suuremalt jaolt eestimaised: jahu, piimatooted, munad, enamus marjad on samuti Eestis kasvatatud ja siin kokku ostetud, väljastpoolt Eestit tulevad seemned (saiakestele), essentsid, kirsid.

Toit → Pagar-kondiiter
136 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kõne: Tervislikud eluviisid

See võib tunduda mõtetuna, aga tegelikult on see õige. Paljud inimesed arvavad, et on raske tervislikult toituda, aga tegelikult pole see tõsi. Kindlasti olete kuulnud toidupüramiidist. Toiduainete valikul ja tervisliku toitumise põhimõtteid on neli: mitmekesisus, tasakaalustatus, möödukas ja vajadusele vastavus. Toidupüramiid aitab neid põhimõtteid järgida. Kõik me teame taldrikureeglit, aga vähesed täidavad seda. Taldrikureegel: erinevad salatid või aurutatud-hautatud-keedetud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust, põhitoit, nagu kala, kana või liha peab moodustama veerandi,lisand, näiteks riis, kartul, tatar, makaronid jms ülejäänud veerandi. Tervislike eluviiside alla käib ka regulaarne sportimine. Aga ei tohi unustada, et enne jooksmist või mistahes spordiala alustamist tuleks teha alati 5-10 minutit eelsoojendust. Soojenduse tegemata jätmine suurendab lihasrebestuse võimalust.

Eesti keel → Eesti keel
31 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Koka praktika aruanne - Ettevõttepraktika restorani ja kohviku õppeköögis

Kopli B korpuse õppehoone, ruumiks on koverentsisaali kõrvalasuv kohvik esimesel korrusel, tööjõuks on õpilased ja õpetajad. Hinnatase: 0,25 ­ 3 Tegevuse üldkirjeldus: Toitlustamine. Kohvikus pakume kohvipauside ja väiksemate peolaudade korraldamist. Samuti koosolekute, koolituste läbiviimise võimalust. Tooted ja teenused: Hommikupuder, päevasupp, pannkoogid, nii soolased kui magusad, friikartulid, pagari-ja kondiitritooted, võileivad, salatid, magustoidud, külmad ja kuumad joogid. Nüüdsest ka sõõrikud. Toidud pandi taldrikule siis kui tuli tellimus, mis oli nummerdatult tsekkidel. Alati pidi olema salat, kartul ja liha. Wrapi juurde käis ainult salatileht, külm kaste ja balsamico. Pannkoogid olid soolased ja magusad. Pelmeene peab alati olema 14 ja külma kastmega. Pannkoogid tehakse spetsiaalsel pannkoogipannil (seadmel). Võileivad ja salatid tehakse alati hommikuks valmis värsketest asjadest.

Toit → Kokk
155 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

küünlaid • Lauanõude asetamise järjekord – Klaasid – gruppidena – Kohvi- või teetassid koos alustasside ja lusikatega, asetus komplektina – Koogi- või suupistetaldrikud asetatakse virnadesse suupistete lähedusse – Söögiriistad ja salvrätikud – Suupisted ja joogid asetatakse gruppidena Menüüsse kuuluvad • Küpsised • Pirukad • Koogid • Soolased küpsised • Kringlid • Salatid • Stritslid • Puuviljad • Tordid • Juust • Väikesed võileivad • Suupiste võileivad • Pähklid • Kuumad võileivad • Mandlid • Magusad võileivad • Kompvekid • Võileivatordid • Soojad suupisted Kohvi või tee lisanditeks pakutakse • Suhkur • Magusained • Rõõsk-koor • Piim • Sidrun • Mesi • Keedis

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Maitseained

· Marinaadid 3. Lehelised · Loorber Kasutatakse: · Kala- ja lihamarinaadid · Uluki- veiseliharoad · Kalatoidud · Tumedad praekastmed · Raguu, guljass · Punased supid · Süldid, tarrendid 4. Õielised · Nelkpipar · Safran · Kapparid Kasutatakse: 4.1. Nelkpipar: · Ulukiliha · Marinaadid · Aedviljatoidud · Piparkoogid · Kuumad joogid · Vorstitooted · Vürtsisegud 4.2. Kappar · Kastmed · Salatid · Supid · Lihatoidud (vasikaliha, Köningbergi klops) 4.3. Safran · Taignatooted · Riisiroad (risotto, paella) · Lamba-, liha-, linnu- ja kalaroad Paljude Araabia riisitoitude koostises 5. Seemnelised · Muskaatpähkel · Koriander · Kardemon · Aniis · Seesamiseemned · Vürtsköömned · Sinepiseemned Kasutamine: 5.1. Muskaatpähkel · Aedviljatoidud · Heledad kastmed · Muna-, liha- ja kalaroad · Ulukitoidud

Toit → Toiduaine õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

PRANTSUSE KÖÖK

(arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti) Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. TOIDU SERVEERIMINE Kaunilt, kuid lihtsalt Soojadele toitudele soojendatud vaagnad Toitude asetus on kindel, et näha millise toiduga on tegemist Aineid ei segata omavahel palju Eine koostis Väikesed külmad suupisted ­ võileivakesed, salatid, Munatoit ­ omlett, munad vormikestes, keedetud munad. Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. Aedviljatoit Salat­ enamasti lehtsalat. Juust Magustoit­ tort, kook, puding. Puuvili ­ kirsid, banaanid, viinamarjad või kompott. Kohv tavad Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist, kohvist. Lõunasöök algab suupistete või eelroaga, millele järgnevad kala,

Kultuur-Kunst → Kultuur
6 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Tasakaalustatud toitumine

Kaisa Elise Kikas Johanna Martins Tartu, 2014 Mis see on? • inimene saab regulaarselt piisavas koguses ohutut, tasakaalustatud ja mitmekesist toitu vastavalt vajadusele • neli põhimõtet: – Vastavus vajadusele – Toitainete tarbimine õiges vahekorras – Mõõdukus – Mitmekesisus Valgud (12%), rasvad (25%), süsivesikud (63%) vitamiinid ja mineraalaineid Taldrikureegel Erinevate toitude õige osakaal • erinevad salatid või aurutatud- hautatud-keedetud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust • põhitoit, nagu kala, kana või liha peab moodustama veerandi • lisand, näiteks riis, kartul, tatar, makaronid jms ülejäänud veerandi Esmakordselt Eestis võttis selle kasutusele Eesti Südameliit 2000. aastal Toidupüramiid • näitab, kui palju ja mida süüa, et toituda tervislikult ja tasakaalustatult • välja toodud erinevad toidugrupid, mida organism vajab

Toit → Toit ja toitumine
47 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Rohevetikad

Miina Härma Gümnaasium 2012 Elupaik: · Elavad põhiliselt mageveekogudes, kuid paljud liigid on kohastunud ka eluks merevees või mõned ka väljaspool veekeskkonda. · Osa rohevetikate liike elab teistes organismides sümbiontidena. Miina Härma Gümnaasium 2012 Kasutusalad: Toiduks : loomadele & inimestele, paljudes rahvusköökides (supid, salatid, sushi) Sisaldab vitamiine, mineraalaineid ja mikrotoitaneid Väetiseks põldudel Suurim hapnikutootja Miina Härma Gümnaasium 2012 Kasutusalad: Meigitööstuses ­ huulepulgad, niisutavad kreemid Tulekahjude kustutamisel Meditsiinis - tablettide kapslid, määrded, köhasiirupid Biokütus, mida kasutatakse elektri tootmisel Globaalse soojenemise peatajana Miina Härma Gümnaasium

Bioloogia → Bioloogia
8 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kliendi küsitlusleht

.................................................. ................................................................................................................................. .................................................. 3. Toitlustus-söögid, joogid (Kuidas olete rahul meie toiduga ja kuidas olete rahul meie joogi ja kokteili valikutega) Praed: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Supid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Magus- Väga hea/Keskmine/Ei meeldi toidud: Salatid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Külm- toidud: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Karastus- joogid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Külmad joogid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Soojad joogid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Kokteilid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Alkohool: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Toitlustus üldiselt Puhtus: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Teeninduse kiirus: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Teeninduse

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Prantsuse köök

dessertidest valmistatakse serbette. küpsetitest on levinum tagurpidi õunakook (vormi pandud õuntele pannakse peale lehttainas) ja porrupirukad. jookidest eelistavad prantslased puuviljamahlu ja mineraalvett. erakordselt populaarne on kohv. hommikul juuakse piimaga kohvi, lõuna- ja õhtusöögi aga lõpetavad musta kohviga. Kell 13.30­14.00 antav eine (déjeuner) 1. Väikesed külmad eeltoidud (hors d´oeuvres) ­ võileivakesed, salatid, marineeritud kala, täidetud aedvili vm. 2. Munatoit ­ omlett, munad vormikestes, keedetud munad kastmes. 3. Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud, kastmes vm. 4. Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. 5. Aedviljatoit (légume) ­ soojad herned, aedoad, lillkapsas, artisokk. 6. Salat (season) ­ enamasti lehtsalat, mille liike kasvatatakse palju. Kastmeks enamasti oliivõli sidrunimahlaga. 7. Juust 8

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
59 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Tervisliku toitumise ülevaade

vajadusele ehk nii palju, kui organism kulutab. Mõõdukas tuleks olla suhkru-, rasva- ja soolarikaste toitude tarbimisega. Taldrikureegel Taldrikureegel on hea abivahend tervisliku toidukorra kokkupanemiseks. Taldrikureeglit järgides võid olla kindel, et erinevate toitude osakaal toidukorras on õige. Jälgi kindlasti ka seda, et taldrikul oleks alati vähemalt 5 värvi toitu. Taldrikureegel: · erinevad salatid või aurutatud-hautatud-keedetud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust; · põhitoit, nagu kala, kana või liha peab moodustama veerandi; · lisand, näiteks riis, kartul, tatar, makaronid jms ülejäänud veerandi. Kui tegemist on segutoiduga, nt risoto, lasanje või vormiroog, siis peaks segutoit moodustama pool ja salatid-köögiviljad samuti pool taldrikust. Taldrikureegli võttis esmakordselt Eestis kasutusele Eesti Südameliit 2000. aastal.

Ökoloogia → Ökoloogia
10 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

Mina käisin praktikal Aqva Hotelsis. Töö toimus seal kahes vahetuses, oli pikk ja lühike nädal. Juhendajateks olid mul mõlemad vahetusevanemad Marti Kees ja Andres Lill, hommikusöögi kokk Kristiina, külmast köögist olid Kadri ja Marina ning kohviku poole pealt Edgar ja Kädi. See välispraktika oli mul esimene. Minu peamisteks ülesanneteks olid hommikusöögilaua ettevalmistus, a´la carte roogade väljastamine, kohvik Arabella ettevalmistus, salatid, plaadikoogid, konverentsi kohvipausid, suupisted, kokteilisalatid, lõuna buffet laua ettevalmistus, liha ja aedvilja grillimine ja palju teisi kuum- ja külmtöödeldud toite. Töögraafik oli kokkadel selline, et pikk ja lühike nädal. Meie aga käisime esmaspäevast reedeni, kella 9.00-17.00. Köögitöö oli planeeritud väga hästi. Igal ühel oli oma ülesanne ja kõik teadsid täpselt seda mida tegid, nad tundsid oma ala

Toit → Kokandus
304 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitlustus, toidu valmistamine

43. võileivad, liigitus- alusena võib kasutada: leib, kuivikud, näkileib, sepikud, sai, kukleid. Määrded: pehmendatud või, võideks, toorjuust, kohupiim, majonees, v nenest valmistatud segud. Katted: liha, vorstid, kalad, munad, juustud, köögiviljad, puuviljad. LIIGITUS: *lihtsad võileivad, * einevõileivad, * suured einevõileivad, * rullvõileivad, * väikesed võileivad, *kokteilivõileivad, * võileiva tordid, * kihilised võileivad, *torn ehk püramiidvõileivad. 44. salatid, liigitus- liigitatakse: temp. Järgi (külmad, soojad). Tehnoloogia järgi( toor, sega, kokteilisalatid). Serveerimisviisi järgi(segatud ,segamata salatid, kastmega ülevalatud salatid). 45. kohvi, kohvijoogid- 1l vee kohta 30-50g einekohvi, keskmise kangusega 60-80g, kange 100-120g. Vee temp 92-97. 46. tee, teejoogid- 1l vee kohta 10g puru. Roheline tee 80 kraadi. 47. kakao, sokolaadijoogid- piimast, koorest, veest ja kakaopulbrist. Vedelik kuumut

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Prantsuse köök

• Toidud asetatakse nii, et on selgelt näha, millistest toiduainetest need koosnevad. • Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena. • Piima ja koort tarvitatakse ainult rõõsalt, hapendamata. Söögikorrad • Prantsusmaal on päevas kaks tähtsamat söögikorda: • kell 13.30–14.00 antav eine (déjeuner) • kell 17.00–18.00 lõuna (diner). Millest koosneb eine • Väikesed külmad suupisted (hors d´oeuvres) – võileivakesed, salatid, marineeritud kala, täidetud aedvili vms, tavaliselt 3–4 liiki. Sageli antakse lauale igale inimesele eraldi asetatud toidurühmakesena. • Munatoit – omlett, munad vormikestes, keedetud munad kastmes. • Kalatoit – väikeste tükkidena keedetud või praetud, kastmes vms. • Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. • Aedviljatoit (légume) – soojad herned, aedoad, lillkapsas, artisokk. Võib olla üleküpsetatud (gratin).

Toit → Rahvusköögid
8 allalaadimist
thumbnail
2
docx

VILJAD

4,28 Alkoholitõmmis Glükoos- 1,97 Fruktoos- 2,25 Kiudained- 2,20 Mandariin Hiina Väiksema,õhema Vesi-85,17 Salatid Väiksem kui Hispaania koorega kui Kalorsus- Magustoidud apelsin ning Brasiilia apelsin,oranz koor 53,0 Tortide natuke Itaalia punaka Valgud-0,81 kaunistaimisel laperguse Jaapan varjundiga,koores Süsivesikud Valmistatakse ka välimusega. Egiptus eeterlikke õlisi -13,34 mahla

Toit → Toiduainete õpetus
11 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Minu vanemate elu ENSV ajal

paremat oli külmikus.Kõike oli saada kui sul oli suur tutvusringkond kuna sai töödatud sellises kohas oli neid tuttavaid ka palju. Kõik mis tööl inventuuriga üle jäi sai omavahel ära jagatud nii, et kui õhtul koju sai mindud siis olid kotid head-paremat täis. Tööd oli tol ajal väga palju .Restorani ukse taga oli igal õhtul järjekord palju peeti sünnipäevasid ,pulmapidusi meie restoranis. Tegime ka kulinaaria kaupluse jaoks tooteid rulaadid ,seapraed, salatid jne--neid sai tehtud iga päev väga palju. Kogu aeg osteti kauplusest kõik ära kuna tavalistes toidupoodides ei olnud müügil poolfabrikaate.Sellised olid üldiselt tööasjad. Kuna elasin tallinnas sai palju käidud kinos,teatris ,palju sai käidud restoranis. Selliseid peo baare oli vähe tol ajal peamine koht oli restoran kus olid lauad kaetud valgete linadega ja viina sai tellida karaviniga kas või 100g Olid ka restoranide juures baarid nagu Kevades, Vana-Toomases

Ajalugu → Ajalugu
62 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kiili Gümnaasiumi menüü

Ettevõtte äriidee, ressurssidega arvestamise põhimõtte- köögipoolepealt on kõik norm , aga kolis on arvatavasti letti teenindus , õpilasi on umbes 596 , personaale 56 . Aastaaegade, ilmastiku, sesoonide arvestamise põhimõtte- Aastaaeg ma arvan et on sügisene , kuna siis on alles kõik puuviljad , köögiviljad valmis, Tervislikkuse põhimõtete järgimine- kui vaadata igapäevaseid toite siis on tervislikku toitumist küll. On olemas salatid , puuviljad , liha , piima jne. Vaheldusrikkuse printsiibi järgimine- toorained ma arvan et on ikka värsked , maitsestatakse ikka nii et ei soolata üle ega vähe parasjagu et on hea maitse mida saab süüa ja maitseb ka kõigile , kui letti teenindus siis pannakse kliendi soovikoral kui on suurem valik sööki. Minu arvates on tervislik toitumine Kiili Gümnaasiumis, on toiduvärvide mängimist ehk on erinevaid toiduvärve ei ole ühevärvilised vaid mis ikka silma jäävad.

Toit → Toitlustus
9 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun