Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

bläblbäblä (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Kristian Kajak 10A
Retsensioon Johann Strauss II „Nahkhiirele“
3. Detsembril, reedesel päeval käisin vaatamas Estonia balletisaalis Johann Straussi operetti „Nahkhiirt“. Opereti osades mängisid Urmas Põldma, Mati Kõrts, Heli Veskus, Aile Asszonyi, Väino Puura , Mart Laur , Rauno Elp, Andres Köster, Oliver Kuusik , Mart Madiste, Kristina Vähi, Angelika Mikk , Aleksander Arder , Rene Soom, Taimo Toomast, Tõnu Kark, Raivo E.Tamm jt. Etenduse muusikaline juht oli Jüri Alperten , kostüümikunstnik Claudia Damm Saksamaalt, valguskunstnik oli Ban Berensen Hollandist, koreograaf oli Marina Kesler ning lavastaja ning kunstnik oli Michiel Dijkema samuti Hollandist.
Johann Strauss II (poeg) on Austriast päris helilooja , kes elas aastatel 1825 – 1899. Enamasti kirjutab Strauss tantsumuusikat ja operette.
bläblbäblä #1 bläblbäblä #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-01-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 17 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor rammste1n5 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

Retsensioon Nahkhiir (die Fledermaus)

Nahkhiir (die Fledermaus) Retsensioon 11B Diane Parmas Johann Strauss (1825­1899) Johann Strauss noorem sündis 25. oktoobril 1825. Tema isa, kuni XIX sajandi keskpaigani valsikuninga tiitlit kandnud Johann Strauss vanem, ei soovinud näha oma poega mitte muusiku, vaid pankurina. Sellele vaatamata tegeles noormees salaja viiuliõpingutega. Alles siis, kui Johann vanema ellu tuli uus naine, sai 17-aastane noormees pühenduda ema toetusel täielikult heliloojakarjäärile. Ta õppis kontrapunkti ja harmooniat professor Joachim Hoffmanni eramuusikakoolis, täiendades end helilooja Josef Drechsleri juures ning õppides viiulit Viini Hofoperis balletirepetiitorina tegutsenud Anton Kollmanni käe all. Juba eluajal pärjati ta tiitliga "valsikuningas" ning tema 169-st orkestrile loodud valsist on suurem osa tänaseni populaarsed. Strauss noorema loomingus arenes valss armsast talupoeglikust tantsust kontsertlikuks suurvorm

Muusikaajalugu



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun