Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Muusikareferaat Tšaikovski (0)

5 VÄGA HEA
Punktid
Elu - Luuletused, mis räägivad elus olemisest, kuid ka elust pärast surma ja enne sündi.
Vasakule Paremale
Muusikareferaat Tšaikovski #1 Muusikareferaat Tšaikovski #2 Muusikareferaat Tšaikovski #3 Muusikareferaat Tšaikovski #4 Muusikareferaat Tšaikovski #5 Muusikareferaat Tšaikovski #6 Muusikareferaat Tšaikovski #7 Muusikareferaat Tšaikovski #8 Muusikareferaat Tšaikovski #9 Muusikareferaat Tšaikovski #10 Muusikareferaat Tšaikovski #11
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-06-01 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 58 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor geiruuu Õppematerjali autor
Muusikareferaat Tšaikovski elust ning loomingust. 10 lehekülge, kasutatud kirjandus, sissejuhatus, kokkuvõte on ka olemas.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
2
doc

Tsaikovski- sündinud loomiseks

Inimestega igapäevasest elust sarnanevad ka tema ooperite tegelased. Muusikaliselt on Tsaikovski ooperites esiplaanil vokaalne külg. Meistriteoseks tema 10 ooperi seas on ooper "Jevgeni Onegin" ja "Padaemand". "Jevgeni Onegini" aluseks on Puskini samanimeline värssromaan. Ooperis säilib Puskini idee - aadli sisutu eluviisi hukkamõist. Ooper on lüürilise põhikarakteriga. Tsaikovski soovis, et inimesed leiaksid tema muusikast rasketel aegadel tröösti ja tuge. Ja seda tema muusika pakub tõepoolest.Tsaikovski suri 6. novembril 1893.aastal.

Muusikaajalugu
thumbnail
9
docx

Pjotr Tšaikovski

Tsaikovski nende aastate looming oli eelnevaga võrreldes dramaatilisem, seda mõjutasid tolleaegsed vene intelligentsi meeleolud. 1893. aastal valiti Tsaikovski Cambridge'i Ülikooli audoktoriks. Tsaikovski on tunnistanud, et südamelähedaseim zanr on talle sümfoonia. Ta on loonud üle 30 sümfoonilise teose. Neid luues püüdis ta tabada inimtunnete kõige peidetumaid varjundeid. Tsaikovski soovis, et inimesed leiaksid tema muusikast rasketel aegadel tröösti ja tuge. Ja seda tema muusika pakub tõepoolest. Tsaikovski suri 6. novembril 1893.aastal. Looming Tsaikovski on kirjutanud 6 sümfooniat, sümfoonilisi fantaasiaid, 10 ooperit, 3 balletti, viiuli- ja 3 klaverikontserti, kantaate ja romansse. Balletid "Luikede järv" "Uinuv kaunitar" "Pähklipureja" Ooperid "Vojevood" (1868) "Undiin" (1869) "Opritsnik" (1872) "Jevgeni Onegin" (1878) "Orléansi neitsi" (1881) "Mazepa" (1883) Sümfooniad 1. sümfoonia g-moll "Talveunelmad" 4. sümfoonia f-moll 5. sümfoonia e-moll 6

Muusika
thumbnail
11
odt

Giuseppe Verdi ja Pjotr Tšaikovski

Iseloomustan nende loominguid ja toon ka näiteid. Iseloomustan nende varajast elu ja nende elu lõppsündmusi. Samuti toon ka pildid kõrvale, et nad oleksid pareimini silmade ees. Giuseppe Fortunino Francesco Verdi (1813-1901) Itaalia helilooja. Verdi sündis Itaalia külas, nimega Roncole, aastal 1813. Giuseppe Verdi muusikaline haridus algas juba varases eas. Teda kütkestas muusika niivõrd et vanemad otsustasid talle kinkida oma muusika instrumendi. Verdi õppis orelit ning seitsme aastaseks saades oli ta orelimängija San Michele Arcangelo's, kihelkonna kirikus kohe tema sünnikodu lähedal. Ta teenis seal ka kui altari poiss. San Midhele oli kirik, kus tema ema hoidis Verdit 1814. aastal kui Prantsusmaale tungisid sõdurid. Aastal 1823 kolis Verdi Busseto'sse, linn oli jalutuskäigu kaugusel Roncole'st.

Muusika
thumbnail
9
docx

Luikede järv

töötamaks avalikus teenistuses. Muusikahariduseks ja -karjääriks olid tolle aja Venemaal vähesed võimalused. Ta astus Peterburi konservatooriumi kohe, kui see avati. Seal sai ta formaalse lääneliku muusikahariduse, mis oli kaugel tolle aja vene rahvuslikust muusikast, mida esindas näiteks Võimas rühm. Tsaikovski püüdis siiski ühendada alates lapsepõlvest kogetud rahvuslikku muusikat ja õpitud põhimõtteid, mis olid iseloomulikud lääne muusika meloodiatele ja harmooniatele. Ta oli esimene vene helilooja, kelle muusikal oli püsiv rahvusvaheline mõju. Sellele aitas kaasa tema tegutsemine külalisdirigendina Euroopas ja USA-s. Publiku seas oli Tsaikovski muusika alati populaarne, kriitikud aga heitsid kohati ette, et tema muusika ei ole piisavalt venelik ja pakub mujal Euroopas. 3 UUSREDAKTSIOONI KOREOGRAAF-LAVASTAJA Toomas Edur (sündinud 20. jaanuaril 1969 Tallinnas)

Ballett
thumbnail
3
docx

PJOTR TàAIKOVSKI

tolleaegsed vene intelligentsi meeleolud. 1893. aastal valiti Tsaikovski Cambridge'i Ülikooli audoktoriks. Tsaikovski on tunnistanud, et südamelähedaseim zanr on talle sümfoonia. Ta on loonud üle 30 sümfoonilise teose. Neid luues püüdis ta tabada inimtunnete kõige peidetumaid varjundeid. Tsaikovski soovis, et inimesed leiaksid tema muusikast rasketel aegadel tröösti ja tuge. Ja seda tema muusika pakub tõepoolest. Tsaikovski suri 6. novembril 1893.aastal.

Muusika
thumbnail
3
doc

Pjotr Tšaikovski

Tsaikovski nende aastate looming oli eelnevaga võrreldes dramaatilisem, seda mõjutasid tolleaegsed vene intelligentsi meeleolud. 1893. aastal valiti Tsaikovski Cambridge'i Ülikooli audoktoriks. Tsaikovski on tunnistanud, et südamelähedaseim zanr on talle sümfoonia. Ta on loonud üle 30 sümfoonilise teose. Neid luues püüdis ta tabada inimtunnete kõige peidetumaid varjundeid. Tsaikovski soovis, et inimesed leiaksid tema muusikast rasketel aegadel tröösti ja tuge. Ja seda tema muusika pakub tõepoolest. Tsaikovski suri 6. novembril 1893.aastal.

Muusikaajalugu
thumbnail
9
docx

Pjotr Iljitš Tšaikovski elulugu

,,Mazepa"-1883 ,,Padaemand"-1890 ,,Jolanthe"-1892 Balletid: ,,Luikede järv"-1877 ,,Uinuv kaunitar"-1890 ,,Pähklipureja"-1892 Sümfooniad: Sümfoonia nr 1 g-moll ,,Talveunelmad"-1866 Sümfoonia nr 4 f-moll-1878 ,,Manfred"-1855 Sümfoonia nr 5 e-moll 1888 Sümfoonia nr 6 b-moll ,,Pateetiline"-1893 9 Kokkuvõte Pjotr Tsaikovski on tänaseks üks tuntumaid heliloojaid, kelle elu oli väga tihedalt seotud muusikaga. Ei möödunud päevagi muusika loomiseta. Sealjuures oli ta elu üsna rahulik, kuigi tihti jäi mulje, et ta ise sellega rahul pole. Tema teosteski väljendub tihtipeale rahulolematus eluga. Kõik tema kuulsad teosed kujutavad Tsaikovski enese elu, sest ta ei väljendanud kõige raskemaid emotsioone kunagi sõnades. Tema tuntuimad teosed on ballett ,,Luiked järv", ,,Pähklipureja" ja ,,Uinuv kaunitar" 10 Kasutatud kirjandus 1

Muusikaajalugu
thumbnail
6
docx

Pjotr Tsaikovski

Ootamatult saabub tundmatu külaline.See on õel võlur Robert, kes esineb rüütlinaja on tõlkija ja teatrikriitik. Ta kirjutas libretod Tsaikovski ooperitele "Padaemand" ja "Jolanthe". ballile toonud oma tütre Ottilie.Siegfriedi hämmastab kaunitari sarnasus Odette´iga. Muusika oli selles peres aukohal. Tsaikovski ema mängis klaverit ja Robert käsib tütrel kogu oma veetlus mängu panna, et kütkestada printsija saada temalt laulis, õhtuid veedeti kohalikke rahvamuusikuid kuulates. armutõotus. Siegfriedi peab Ottiliet Odette´iks ja teatab emale oma otsusest naituda Aastal 1849 läks Tsaikovskite perekond elama Alapajevskisse ja

Muusika




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun