Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Kastmed (0)

1 Hindamata
Punktid
Vasakule Paremale
Kastmed #1 Kastmed #2 Kastmed #3 Kastmed #4 Kastmed #5 Kastmed #6 Kastmed #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-11-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 47 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnniPea Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
pptx

Kastmed

KASTMED Anniriida Arge MT-21 VALGE PÕHIKASTE e. besamell kaste Vaja läheb: § 2 hakitud sibulat § 30 g võid § 35 g nisujahu § 250 ml vasikalihapuljongit § 500 ml piima § Soola § valget pipart § värskelt riivitud muskaatpähklit Valmistus: Kuumuta pannil või ja hauta selles klaasjaks sibulad. Lisa jahu ja kuumuta pidevalt segades, kuni mass muutub helekollaseks. Lisa vasikalihapuljong ja piim. Liiguta kiiresti, et ei tekiks klimpe. Keeda nõrgal tulel 10 minutit, kuni kaste on omandanud soovitud paksuse. Kellele maitseb sibulateta võib kastme läbi sõela kurnata. Maitsestada soola, pipra ja muskaadiga. Kaste sobib kartulite, lillkapsa, brokkoli ja posheeritud munade juurde. Serveerida kohe peale valmistamist. HELE PÕHIKASTE Vaja läheb: § 3 sl. § jahu 3 sl. § või 5 dl. § külm hele puljong § sool § jahvatatud valge pipar VALMISTAMINE: Sulata või keedunõu p�

Kokandus
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Ereda valguse käes muutub laim kollaseks ja kaotab iseloomuliku hapu maitse. Laim võib sügavkülmutada. · Sidrun ­ see on kõige tavalisem tsitrusvili, mis on ovaalse või ümmarguse kuju ja kollase või rohelise värvusega ning sellel on mahlane happeline viljaliha. Sidrunid on väga rikkad vitamiinide poolest ja neid kasutatakse paljudes kergetes jookides nagu näiteks limonaadides. Kala, kastmed (hollandi kaste), kuumad joogid, jäätises · Greip - sobib süüa hommikueineks nii suhkruga kui ilma, eelroana koos vähkide ja avokaadoga ning loomulikult sobib see puuviljasalateisse ja teistesse magustoitudesse. · Mandariin - Mandariini kuivatatud ja jahvatatud koortega saab maitsestada küpsetisi ja järelroogi. Puuviljasalatid, tordid. Luuviljalised: · Aprikoos - on õitsemise ajal raagus, lehed tulevad peale õitsemist.

Kokandus
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

219 Külm magustoit- Tarretisi valmistatakse väga paljudest erinevatest toorainetest- puuviljadest ja marjadest, puuvilja- ja marjamahladest ning ­siirupitest, piimast ja piimatoodetest, veinidest. Tarretise maitsestamiseks kasutatakse suhkrut, tsitrusviljade riivitud koort, kaneeli, vanilli, nelki, alkohoolseid jooke, melissi, piparmünte. Tarretisi serveeritakse magustoidukaussides või ­pokaalides, vormis tarretatud tarretisi ka taldrikutel. Lisanditeks sobivad: vahukoor, magusad kastmed, siirupid, puuviljad, marjad, mandlid, ürdid. Tarretisi valmistatakse vedelikest- tarrendaine ja põhitooraine ei tohi erineda rohkem kui 30-35 kraadi. Ja tarrendainet ei tohi lisada jahedale vedelikule ja jahtub kiiresti ja tekib klimbid. Tarretisi serveeritakse temperatuuril 10-14C kraadi juures. Igale sööjale arvestatakse 100- 150 g tarretist. Zelatiin tardub 15-20C kraadi juures aga aga-agar tardub 35-40C kraadi juures.

Kokandus
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

Seejärel aetakse läbi hakkmasina koos piimas leotatud saia ja sibulaga, lisatakse lahtisegatud munad, hapukoor ja maitseained ning segatakse hästi läbi. Massile võib lisada ka jahu, et see tugevam jääks. Kotletimassi hotakse 30 min. Külmikus, seejärel vprmitakse sellest kotletid, paneeritakse riivsaias ja praetakse kuldpruuniks. 7. Millised lisandid sobivad seenekotlettide juurde? Keedetud kartulid, kartulipuder või ­ püre, heledad või valged kastmed, külmad kastmed, toorsalatid, maitseroheline. 8. Kuidas valmistatakse seenevormitoite? Kuumutatakse tükeltatud seened rasvas koos sibulagas ja laotakse kihiti teiste toiduainetega rasvaga määritud vormi, seejärel valatakse üle muna-piimasegu või muna- piimakastmega. Vormiroa pind määritakse hapukoorega või pannakse sellele võitükikesi ning raputatakse riivsaia. Vormile võib raputada ka riivjuustu. Vormiroog küpsetatakse praeahjus 250kraadi juures 35-45min. 9

Kokandus
thumbnail
11
doc

Koka eksami materjal (erinevad teemad)

Mulgi puder Viljandimaalt. Sellest maakonnast on pärit kaks tuntud rooga ­ mulgipuder ehk kartuli-tangupuder ja mulgikapsad. Mulgipudru keetmiseks pane ligi kilo muredat sorti kooritud kartuleid liitri soolaga maitsestatud veega keema. Lisa juurde pool teeklaasi odrakruupe. Keeda, kuni tangud on pehmeks muutunud. Siis klopi poti sisu puulusikaga ühtlaseks pudruks. Pruunista pannil tubli ports sealihakuubikuid (väga hästi sobib ka suitsuliha) ja hakitud sibulaid. Serveerimiseks tõsta taldrikule kuhi putru ning sea keskele silmaks praetud pekirasva, liha ja sibulat. Hapukapsasupp 1. Pane liha külma veega keema, riisu vaht. 2. Pane liha peale kapsad ja kapsaste peale tangud , riivitud porgand ja sibul. 3. Keeda nõrgal tulel 1-2 tundi. 4. Veidi enne keetmise lõpetamist lisa maitseained. 5. Kapsasuppi võib ka keeta ilma tangudeta, sel juhul sega supi sisse 10-15 minutit enne keetmise lõpetamist 2-3 tl külma veega segatud jahu. Hernesup

Kokandus
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

Lõika porrulauk pikuti pooleks, puhasta hoolikalt ja viiluta. Koori ja haki sibulad. Kuumuta kastruli põhjas õli, pane sinna porru ja sibul ning kuumuta kergelt läbi. Lisa purustatud küüslauk ja hakitud maitseroheline, kuumuta minut-paar. Vala peale puljong, lase keema tõusta ja keeda siis kümmekond minutit. Püreesta supp. Sega hulka toorjuust ning klopi ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli, sidrunikoore ja -mahlaga. KASTMED Kastmed on roa komponenedid, mis: · muudavad road mahalasemaks · täiendavad nende koostist ja maitset · suurendavad roogade toiteväärtust · parandavad roogade välimust · mitemkesistavad roogade maitset ja viimistlemise võimalusi Soojad kastmed pruun põhikaste hele põhikaste valge põhikaste PRUUN KASTE · või · jahu · porgand · harilik sibul · piim · jahvatatud pipar · sool

Kokandus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Toiduportsjoni ja eine hinna kalkuleerimine 103 7. Toiduvalmistamise alused 108 2  Toiduainete külm- ja kuumtöötlus 108  Toitude maitsestamise põhimõtted 113  Puljongid ja supid 117  Kastmed 126  Salatid ja võileivad 132  Tangainetest toidud, riisi- ja pastaroad 139  Munatoidud 143  Kalatoidud 147  Lihatoidud 162  Köögiviljatoidud ja -lisandid 174

Analüüsimeetodid...
thumbnail
14
xls

Toiduainete koostise tabel

Kibuvitsamarjad, kuivatatud 369 4,5 1,5 - 0 83 0 43 700 0 4,21 0,06 0,3 0,8 0,05 0 - 270 6 8,5 1600 810 240 110 7 4,2 Rasvmäärded, õlid ja kastmed. Või 731 0,5 80 0,4 202 0,5 0,7 0 740 0,7 1,53 0,01 0,04 0,2 0 0 0,04 0 1,7 650 18 24 2,6 34 - 0,18

Kokandus



Lisainfo

Koka eksamil vaja olevate: valge-, hele-, pruun-, magus- ja külmad kastmed konspekt.

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun