Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Arvuti ajalugu (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Iseseisev töö.

  • IBM asutati aastal 1924
  • Ajakiri „ Time“ kuulutas välja 1982 aastal inimeseks arvuti
  • Arvutivõrk on mitmest arvutist koosnev süsteem, milles arvutid on andmevahetuse või ressursside jagamise eesmärgil telekommunikatsiooniseadmete abil omavahel ühendatud.
  • Arvutikorpus on arvuti riistvara osa, mis majutab arvutisiseseid komponente.
    Protsessor on arvuti osa, mis täidab operatsioone (masinkoodi) ja töötleb andmeid.
    ROM ehk püsimälu on digitaalseadmete mälu tüüp
    HDD ehk kõvaketas on andmesäilitusseade, mis kasutab andmete talletamiseks pöörlevaid jäiku alumiiniumplaate, mis on kaetud ferrooksiidlakiga. Andmeid loetakse ja kirjutatakse digitaalselt kodeerituna.
  • Riistvara jaguneb kahte gruppi : 1) siseseadmed – asuvad arvuti sees. Näiteks : videokaart , kõvaketas, RAM’id jpt. 2) välisseadmed  - asuvad arvutist väljaspool.
  • Süsteemitarkvara on arvutisüsteemi käitamist toetav tarkvara, mille põhiülesannete hulka kuulub riistvarakomponentide juhtimine, haldamine ja integreerimine. NT. laadurid , operatsioonisüsteemid, seadmedraiverid,
  • Väljundseadmed on kõik välisseadmed, mille abil on võimalik arvutist andmeid väljastada. Peamisteks väljundseadmeteks on: monitorid , printerid, meediaprojektorid jne.
  • CD plaat on andmekandja , mida kasutatakse informatsiooni salvestamiseks.
  • Välkmälu e. Mälupulk on põhinev andmekandja, mis ühendatakse arvutiga USB-pordi kaudu. Alates leiutamisest on mälupulga mälumaht tohutult suurenenud ja ulatub juba 256 GB-ni.
  • Tekstifailide- DOSi batch failide nimelaiendiks on .bat.
    Presentatsioonifailidel on ppt
    Muusikafailil on .aif, .aifc, .aiff .asf, .au, .mp2, .mp3, .mpa, .snd, .wav, ja .wma
    Videoofailil on .asf, .avi, dvr-ms, .m1v, .mp2, .mp2v, .mpe, . mpeg , .mpg, .mpv2, .wm, ja .wmv.
  • Arvutiviirus on on programm, mis suudab ennast kopeerida ja arvuti nakatada . Esimene samm oma arvuti kaitsmiseks on korralikult paigatud operatsioonisüsteem. Kõigil Windows XP kasutajatel peaks peal olema SP2 ja IE7. Parima turvalisuse tagab SP3 ja IE8! Vista kasutajatel peaks olema SP2 ja IE8 installeeritud.
    Need värskendused, sulgedes võimalikud turvaaugud, võivad aidata takistada viiruseid ja kräkkerite rünnakuid. Veendu, et Windows sisaldab neid uuendusi ning lülita Windowsi Automaatne uuendamine sisse. Windowsi uuendusi peaks vähemalt kord kuus kontrollima.
  • Arvuti ajalugu #1
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2010-05-11 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 15 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Laura Tolmats Õppematerjali autor
    Konkreetne lühike arvutiajalugu

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    19
    docx

    Moodul 1 – Info- ja sidetehnoloogia (IST) mõisted

    Moodul 1 ­ Info- ja sidetehnoloogia (IST) mõisted Riistvara olemus, arvuti jõudlust mõjutavad tegurid ja välisseadmed. Tarkvara olemus, näited üldlevinud rakendustarkvara ja operatsioonisüsteemide kohta. Andmetöötluses kasutatavad infovõrgud, Interneti-ühenduse erinevad võimalused. Info- ja sidetehnoloogia (IST) olemus, näited selle praktilistest rakendustest igapäevaelus. Arvutite kasutamisega seotud tervise-, ohutus- ja keskkonnaprobleemid. Arvutite kasutamisega seotud olulised turvaprobleemid.

    Arvutiõpetus
    thumbnail
    41
    docx

    IKT põhimõisted

    lisaseadmed); kommunikatsioonitehnika (arvuti- ja telefonivõrgud; heli-, video- jm nõrkvooluseadmeid); info, mida transporditakse, töödeldakse või säilitatakse IKT vahendite abil (ka programmid); inimtööjõudu, kelle töö on otseselt suunatud muude IKT vahendite toimimisele,arendamisele jms. Programm (ingl. program) ­ on üksus, mis vastab mingi tehiskeele reeglitele ning koosneb teatava töö teostamiseks vajalikest käskudest. Riistvara (ingl. hardware) - all mõistetakse nii arvuti füüsilisi komponente kui ka sisendväljundseadmeid ehk nn. "käegakatsutavad" osad: monitor, hiir, korpus jms. Tarkvara (ingl. software)- hõlmab endas kõiki mittefüüsilisi arvuti tööks vajalike komponente, eelkõige arvutiprogramme ning nende andmeid - andmefaile, seadeid, dokumentatsiooni, jne. Tarkvara vajab oma toimimiseks riistvara, millele tarkvara talletatakse ning millel ta saab oma funktsioone täita: andes käsklusi riistvarale või täites mõne teise tarkvarajupi käsklusi

    Infotehnoloogia
    thumbnail
    70
    pdf

    Riistvara ja tehniline dokumentatsioon

    Laiale lugejaskonnale sobivaid eestikeelseid raamatuid on personaalarvutite riistvara kohta ilmunud võrdlemisi vähe. Aastal 2006 on küll välja antud R. Hooli tõlkes Mark Chambers'i ,,Arvuti ehitamine võhikutele"; käesolevas brosüüris on vähemalt pealtnäha rõhuasetus mit- te arvutimontaazil, vaid mitmesuguste komponentide omaduste ja rakendusalade tundma- õppimisel. Niisiis ei paku see õppevahend lihtsaid vastuseid küsimusele ,,millist arvutit mul vaja on?" ega ka ,,mu arvuti on katki, mida ma peaksin tegema?", ent siin leiduva materja- li omandanud ja praktiliselt läbi proovinud õppija oskab arvatavasti neile küsimustele juba iseenesest vastata. Esimene peatükk sisaldab ,,füüsilise" riistvara materjali ­ arvutite talitluspõhimõtted, arvu- tikorpuse sees olevad ning korpusega ühenduvad seadmed ja sülearvutite eripärad. Teises peatükis on tähelepanu arvuti komplekteerimisel ­ garantiitingimused, arvutimontaazi reeg-

    Informaatika



    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun